EVENIMENTE – SEPTEMBRIE 2011

24 septembrie: Cca. 75 de copii și părinți au participat la acțiunea de curățenie Lets Do It, România! din acest an. Participanții au curățat zona lângă pârtia de schi din comuna Feleacu. >

12 septembrie: A început noul an școlar! Instituția noastră a crescut cu două grupe noi de grădiniță și cu două clase I. (secția română și maghiară).>

1 septembrie: Proiectul “Școala mea – natura mea / Gyermek-Táj” 2, la final

Desfășurat în perioada 1 aprilie-31 august 2011, proiectul finanțat de Fundația pentru Parteneriat (www.epce.ro) și MOL România (www.molromania.ro) în cadrul programului Spații verzi urbane s-a încheiat cu următoarele rezultate:

– S-a amenajat un spațiu verde de aprox. 1.700 mp: unde a fost necesar s-a însămânțat cu iarbă, s-au plantat 180 arbuști (90 buc. Spirea, 80 buc. drăcilă roșie – Berberis atropurpurea, 5 buc. gutui japonez – Chaenomeles japonica și 5 buc. ploaie de aur – Forsythia suspensa), precum și multe alte plante aduse de părinți;S-au amenajat cca. 200 ml de alei de pietriș și 2 locuri de odihnă și joacă pentru copiii mici, cu mobilier din lemn natur rustic, ca și în restul curții;

– S-a amenajat platforma de depozitare a deșeurilor lângă intrarea dinspre str. Celibidache, precum și o ladă mare de compost.

în proiect s-au implicat părinți, elevi și dascăli din școală și grădiniță, precum și voluntari din partea organizațiilor partenere: Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (www.usamvcluj.ro) și Asociația Ecologistă “Floarea de Colț” (www.aefc.ro).

Mulțumim finanțatorilor, tuturor celor care au contribuit la succesul proiectului, precum și firmei Bronto (www.bronto.ro), care ne-a sprijinit cu o motocoasă pe benzină pentru a putea îngriji întreaga zona verde din curte.

Tot în spiritul proiectului vă putem anunța două noutăți ce se vor implementa în noul an școlar: colectarea uleiului uzat menajer de care pot beneficia și locatarii din zonă (printr-o colaborare cu firma Concept Oil, www.conceptoil.ro), precum și colectarea deșeurilor electronice.

Poze
Jurnalul proiectului