EVENIMENTE – MAI-IUNIE 2010

8 mai: după prima întâlnire din aprilie a avut loc a doua întâlnire din cadrul proiectului “Părinți și copii la joacă”, inițiat de Centrul de jocuri Miracolix din Cluj-Napoca în Centrul Educațional Comunitar Waldorf ZENIT. Acest proiect își propune să-i aducă împreună pe copii și pe părintii lor în lumea magică a jocurilor, pentru ca ei să descopere împreună bucuria jocurilor dar și beneficiile acestora în dezvoltarea fiecăruia! în acest scop, voluntarii Mirakolix: Vlad Alexandra, Milchis Anca, Bere Ioana și Peter Andras le-au preagatit jucăușilor o mulțime de jocuri, de toate felurile, pentru toate gusturile și mai ales pentru toate vârstele; jocuri de dexteritate, de memorie, de deducție și multe altele. Printre preferatele participanților au fost jocuri precum: Micul Magician, Fantoma la castel sau Ghici cine? La eveniment au participat aproximativ 25 de persoane care mai de care mai jucăușe, care au încercat împreună peste 20 de jocuri.

Vă așteptăm cu mare drag și la următoarele evenimente.
Echipa Mirakolix!
12 mai: întâlnire cu părinții și copii din viitoarea clasă I M.
15 mai: clacă de amenajare în curte, urmat de un mic picnic. Mulțumim celor care au venit, în pofida vremii nefavorabile.

15 mai: prelegere (în limba maghiară) susținută de dna Dan Judith, în cadrul programulului Leonardo, cu tema: Formarea colectivității cu ajutorul muzicii și a picturii

17-21 mai: vizita dlui Claus Metzler (Germania), consilier pedagogic extern al școlii noastre.
19 mai: clasele I și a II-a, române și maghiare, și-au invitat părinții și prietenii să le vorbească, să le cânte și să-i încânte în limbi străine, în cadrul proiectului Piccolingo. Au răsunat cu multă voioșie poezii și cântece în germană, engleză, franceză, și, de ce nu, români și maghiari au cântat împreună și în maghiară și în română. Cîntecul de top: “Frere Jacques” a fost cântat în toate limbile amintite. A fost o seară plăcută de care s-au bucurat toți cei care au participat.
20-21 mai: vizita unui grup de elevi și profesori de la școala Waldorf din Debrecen (Ungaria).

21-23 mai: clasa a V-a a participat, după pregătiri temeinice, la Olimpiada greacă a școlilor Waldorf din România, organizat în acest an de Școala Waldorf din Simeria. Poze de la eveniment găsiți aici.

27 mai – 2 iunie: organizația Outdoor4you a oferit elevilor școlii noastre posibilitatea ca timp de câteva zile să încerce și să exerseze tehnicile de cățărare pe un panou de 4 m inălțime, amplasat în curte.
29 mai: clasele I și II M au participat cu un minirecital la Ziua Copilului organizat de Asociația “Copacul vieții / Életfa” și ziarul “Szabadság”.

1 iunie: miniconcert de încheiere a programului Leonardo pe acest an școlar.

3 iunie: elevii claselor I R și a II-a R au reprezentat școala la ultimul eveniment al concursului “Iubesc Clujul Curat”: premierea câștigatorilor și Marșul curățeniei. Concursul a fost organizat de Primăria municipiului Cluj-Napoca în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Fundația pentru Parteneriat Comunitar “Aderare” și s-a desfășurat în perioada 25 martie-25 mai 2010. La concurs s-au înscris 27 de instituții, scopul concursului a fost informarea, educarea și implicarea comunității clujene în problemele de mediu, precum și eficientizarea acțiunilor ecologice prin desfășurarea unor activități de ecologizare de către elevi din învățământul preuniversitar. Obiectivul concursului a constat în efectuarea de lucrări de curățenie și întreținere a zonelor repartizate, respectiv incinta școlii și zona aparținând domeniului public (loc de joacă, parc).
Am fost surprinși să vedem că suntem cei mai mici “grădinari” printre o mulțime de liceeni și am fost cu atât mai mândri de faptul că pentru noi și colegii noștri din celelalte clase îngrijirea curții și grădinii școlii a însemnat să dăm o mână de ajutor la realizarea aleilor, la plantarea și udarea pomilor și florilor — pe scurt, tot ceea ce înseamnă crearea unei grădini de la zero. Așa că ne-am îmbrăcat vestele, ne-am pus șepcile, cu mare părere de rău am lăsat să zboare baloanele și am întins pasul în marșul împreună cu cei mari.

Încă o dată mulțumim locuitorilor din Cartierul Zorilor că păstrează locurile de joacă și parcul curate, și nu a trebuit să strângem noi gunoiul în urma lor.
Iar pe cei curioși să ne vadă grădina îi așteptăm. Cu o stropitoare, o sapă, o lopată… Căci mai avem de lucru!

5-11 iunie: vizita unui grup de elevi și profesori de la școala Waldorf din Szombathely (Ungaria).

Serbările claselor de sfârșit de an: poze găsiți aici.
Tabere de vară: clasa I R a fost la Plopi, cu sprijinul Fundației Ars Pedagogica; clasa II R la Rogojel-Vlădeasa; clasele I M, II M, III R, V R la Beliș, cu sprijinul Comunității Creștinilor; clasa a IX-a a fost într-o excursie la salina din Turda.
Poze găsiți aici.