EVENIMENTE – NOIEMBRIE 2011

26 noiembrie: tradiționalul Bazar de Crăciun.

în cifre, Bazarul a însemnat: peste 1.000 de vizitatori, 10 grupe de grădiniță și clase, 35 de standuri expozante firme și persoane fizice care și-au expus propriile creații, peste 50 de părinți voluntari mobilizați în acțiunile de promovare și organizare.

Vizitatorii au avut posibilitatea să petreacă o sâmbătă deosebită, savurând ceaiuri calde și aromate care i-au învăluit în amintiri din vremea copilăriei, ascultând concerte de colinde susținute de elevii Liceului Waldorf, în timp ce micii vizitatori au participat la atelierele de creație de ornamente tradiționale de Crăciun, tombolă, și multe alte activități.

Scopul principal al Bazarului a constat în valorificarea muncii depuse de elevi și de formare a unei atitudini față de muncă și a unor deprinderi ca hărnicia, spiritul de ordine, simțul artistic, celebrarea importanței Sărbătorii Nașterii Domnului.

Bazarul a avut și scop caritabil, organizatorii având în vedere și strângerea de fonduri în vederea continuării lucrărilor de amenajare a sălilor de clase pentru anul școlar 2012-2013 din noua școală construită în cartierul Zorilor. Aceasta necesitate vine ca urmare a creșterii semnificative a numarului de înscrieri de noi elevi pentru anul școlar 2012-2013.

“Succesul Bazarului din acest an nu ar fi fost posibil fără implicarea susținută a părinților elevilor din școala noastră. Le mulțumim pentru întreg sprijinul și pentru faptul că au participat în număr atât de mare, contibuind absolut benevol la consolidarea familei Waldorf în Cluj Napoca”, a declarat Titus Grigorovici, Directorul Liceului Waldorf.

12-22 noiembrie: ultimele clăci de amenajare a curții înaintea iernii: plantări, reamenajări; a apărut și un drum nou…
Mulțumim tuturor părinților implicați în grupele de lucru formate în această toamnă pentru efortul deosebit!

11 noiembrie: serbarea lămpașelor.

4-5 noiembrie: a avut loc primul modul al cursului Introducere în pedagogia Waldorf destinat învățătorilor de limba maghiară. Cei 26 de participanți din diferite orașe ale țării au participat la prelegeri și activități artistice-metodice. Cursul are o durată de 96 ore (4 module), și absolvenților oferă dreptul să predea în clase-școli Waldorf. Cursul este organizat de Liceul Waldorf Cluj și Fundația Educație pentru Libertate, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic Cluj și Federația Waldorf din România.